COMFEST@FBI 2023: Satu Kejayaan!

Isnin I 23 Oktober 2023 - Fakulti Pengajian Bahasa dan Pembangunan Insan (FBI) di Universiti Malaysia Kelantan (UMK) baru-baru ini telah mengakhiri program COMFEST@FBI yang dinanti-nantikan, meninggalkan peserta dan hadirin dengan kenangan berharga dan pengalaman yang sangat bermanfaat.

Acara ini berlangsung dari 21 hingga 23 Oktober 2023 dan menyaksikan sambutan yang luar biasa daripada pelajar, kakitangan, dan masyarakat tempatan, menjadikannya satu kejayaan yang gemilang. Aktiviti-aktiviti diadakan di pelbagai lokasi dalam kampus UMK Bachok dan menawarkan pelbagai peluang untuk pembelajaran dan penglibatan.

Hari 1: 21 Oktober 2023 Program ini bermula di Dewan Tuanku Canselor yang bergengsi, UMK Bachok. Peserta disambut dengan pelbagai gerai makanan yang menawarkan pelbagai hidangan lazat. Hari itu diteruskan dengan sesi pertuturan awam, di mana pelajar berpeluang untuk mempamerkan kemahiran berkomunikasi mereka dan meningkatkan keyakinan diri.

Hari 2: 22 Oktober 2023 Kemeriahan berterusan di Teniat & Fakulti Pengajian Bahasa dan Pembangunan Insan, UMK Bachok, dengan lebih banyak semangat. Permainan bahasa, ceramah akademik, dan Fiesta Kewangan Maybank adalah beberapa daripada aktiviti yang memukau penonton. Pelajar dan pelawat sama-sama mendapati acara ini menghiburkan dan informatif.

Hari 3: 23 Oktober 2023 Final gemilang COMFEST@FBI berlangsung di Fakulti Pengajian Bahasa dan Pembangunan Insan, UMK Bachok. Hari itu menampilkan Hari Keluarga FBI yang dinantikan dengan penuh kemeriahan, di mana pelajar, ahli fakulti, dan keluarga mereka berkumpul untuk merayakan hubungan komuniti mereka.

Program tiga hari ini, yang bertujuan untuk memperkayakan pengalaman pelajar dan staf UMK, mencapai matlamatnya dengan cemerlang. Peserta mendapat maklumat, mengembangkan kemahiran mereka, dan membina hubungan yang berkekalan. Ia merupakan bukti komitmen fakulti kepada pendidikan holistik dan penglibatan komuniti.

Fakulti Pengajian Bahasa dan Pembangunan Insan mengucapkan terima kasih kepada semua yang menyumbang kepada kejayaan COMFEST@FBI 2023. Penyelenggara, sukarelawan, peserta, dan pelawat memainkan peranan penting dalam menjadikan acara ini pengalaman yang berkesan dan memperkayakan bagi semua.

Jangan lupa untuk menantikan lebih banyak kemas kini dan sorotan daripada COMFEST@FBI di laman web fakulti dan platform media sosial. Fakulti menantikan untuk menganjurkan lebih banyak acara dan aktiviti yang mendorong pengetahuan, keseronokan, dan penglibatan komuniti pada masa akan datang.

COMFEST@FBI 2023 bukan sekadar satu program; ia adalah perayaan pembelajaran, persefahaman, dan semangat UMK Bachok. Terima kasih kerana menjadi sebahagian daripada perjalanan yang luar biasa ini!